По света

Една от Две дивизии на групата Lagardère, Lagardère Travel Retail е водещ световен лидер в търговията на дребно на пътнически локации /travel retail/. 

С опит от над 160 години в търговията в пътнически зони, от откриването на първата книжарница през 1852г. на жп гара Gare de Lyon в Париж, предоставяме нови преживявания за пътниците ежедневно. 

Адаптираме и оптимизираме концепциите, с цел постигане на максимални резултати, като се стремим да удовлетворим очакванията на наемодателите и да станем техен предпочитан партньор. 

Управлявайки над 5000 магазина в направления Travel Essentials, Duty Free & Fashion и Foodservice на летища, железопътни гари и други концесии в 42 страни по света, генерирахме € 5.2 млрд. евро продажби през 2022г. 

В България

Компанията в България е основана през 2008г., като за изминалите петнадесет години екипа на Лагардер в България успя да изгради и развие търговска мрежа с пълно национално покритие. 

По настоящем компанията развива верига от над 150 обекта, разположени на ключови търговски и пътнически зони – летища, ЖП гари и автогари, метро станции, търговски комплекси, офисни центрове, курорти и др.  През 2021 компанията в България реализира оборот от над 52 милиона Евро.