Предпочитаният партньор за иновации

Амбицията ни е да бъдем най-иновативния играч в травъл ритейл индустрията.

Стремим се да създаваме модерни, гъвкави и с добавена стойност решения, адаптирани спрямо нуждите на наемодателите и специално разработени за удобство на пътниците. Крайната цел е да допринесем за безпроблемно, по-отговорно и запомнящо се пътуване. 

ГЪВКАВ & АДАПТИВЕН

Всеки наемодател и пътник е уникален в нуждите и изискванията си. Отчитайки това, предлагаме широка гама от персонализирани решения за всички тях. Екипът по иновации в централата на Лагардер Травъл Ритейл във Франция работи съвместно с българския екип от специалисти, което ни позволява да осъществяваме и да внедряваме идеите си на пазара много бързо.

ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ

Независимо дали съдействаме на наемодателя в глобалните му плановете за бъдещето или създаваме временни решения при нужда, целта ни е това винаги да има добавена стойност за пътуващите. При всяко едно нововъведение акцентираме най-вече върху качеството и въздействието върху крайния клиент.

Управление

Нашият план за действие в областта на иновациите се определя на местно ниво и се координира на глобално посредством специално създадената група за иновации.

Lagardere-Travel Retail - Innovation - Governance

На местно ниво екипите ни имат пълни правомощия да движат и координират иновациите в тясно партньорство с наемодателите, като тестват и прилагат различни подходи. Широката мрежа от местни „иноватори“, действаща според нуждите на конкретната локация, допринася за глобалния ни опит, като ни дава възможност да подкрепяме и съветваме наемодателите относно различни подобрения и нови инициативи. 

На глобално ниво централният екип за иновации определя приоритетите и координира иновационните инициативи във всички географски региони. Те улесняват международното разгръщане и увеличаване на мащаба, като същевременно ускоряват времето за внедряване на иновационните проекти на пазара в международен план. Също така създаваме стратегически партньорства, за да повишим качеството и въздействието на нашите иновационни разработки.

Eкипност

Създаваме глобална общност за иновации.

Lagardere-Travel Retail - Innovation - Team up

Създадохме и поддържаме глобална общност в нашата компания, посветена на иновациите. С повече от 20 професионалисти от групата Лагардер тази нарастваща общност гарантира, че прилаганият иновационен подход ефективно кореспондира на местните бизнес предизвикателства, като същевременно се възползва от възможностите на различните държави в групата. p's capabilities

Отвореност

Свързваме се в екосистема от иновации, за да сме в крак с новите тенденции.

Lagardere-Travel Retail - Innovation - Open up

Развиваме партньорства с вече утвърдени марки и старт ъп компании  и разширяваме мащаба си в рамките на групата, за да засилим способността си да си сътрудничим с иновационната екосистема и бързо да се адаптираме в нея.
Следим отблизо и действаме в съответствие с най-новите тенденции, оказващи влияние върху нашата индустрия, запазвайки позицията си на предпочитан партньор.

Ускоряване

Не спираме да експериментираме.

Lagardere-Travel Retail - Innovation - Stand up

Управляваме и тестваме всеки дейтайл от концепцията като участваме в Proof-of-Concept (PoC) програма.

  • Координиране на процеса по защитаване на проекта  между Lagardère Travel Retail и големите партньори.
  • Подпомагане в измерване на резултатите от тестването на проекта и изготвяне на икономическа обосновка за приемане на концепцията и внедряването й в бизнеса.

Революция в продажбите на дребно - автономни магазини

Lagardère Travel Retail демонстрира уникалната си способност непрекъснато да предефинира и повишава нивото на изживяване при пътуващите, като интегрира в портфолиото си водещите световни технологии.

Lagardere-Travel Retail - Innovation - Travelwell

Иновации през 2023:

  • Quick N' Easy, разработен с технологии Atos (Белгия - летище Брюксел)
  • The Goods Express, 2 концепции, стартирани в партньорство с Amazon Just Walk out (Paradies Lagardère, САЩ - летища Charlotte и Washington DCA)
  • Travelwell, разположен на входа на Sky Bridge (летище Хонконг)

Напълно автономен робот за доставки на гейта

Lagardère Travel Retail Италия подкрепи проекта на Aeroporti di Roma за доставка на роботи с цел безпроблемно обслужване на клиентите.

Lagardere-Travel Retail - Innovation - Robot

Пътниците в новата зона за качване А на Терминал 1 на международното летище Фиумичино в Рим могат да поръчат храна, напитки и други продукти от Aelia Duty Free или Relay и да ги получат директно на изхода за отвеждане към самолета. 

Тези роботи могат да се ориентират в множеството хора и сложната среда на летището, а целият процес е безконтактен и напълно автономен.

Завладяващи изживявания

Подробното изучаване на нуждите на пътниците води до разработване на атрактивни концепции и иновации, които стимулират трафика, увеличават времето за престой в обектите ни и увеличават покупките.

Lagardere-Travel Retail - Innovation - Immersive experience

От киоски за виртуална реалност, геймификации, препоръки на продукти с помощта на изкуствен интелект до симулатори за голф - нашите магазини предоставят преживявания, които надхвърлят представите за традиционната търговия на дребно.