Новини

15 януари 2018

Лагардер Травъл Ритейл ще спре да използва яйца от клетъчно отглеждани кокошки от 2025г.

Лагардер Травъл Ритейл се ангажира до 2025 година да спре използването на продукти, съдържащи яйца или яйчни субстанции, произведени от кокошки, отглеждани в клетки, в мрежата си от обекти в цял свят, включително и в България.

Това решение касае всички заведения за хранене и търговски обекти, оперирани от Лагардер Травел Ритейл в Жп гари, Летища и други търговски зони, в Европа, Северна Америка, Африка, Близкия Изток, Азия и Тихоокеанския регион.

Италианските и Германски дружества на компанията вече прекратиха доставките на яйца от клетъчно отглеждани кокошки и по настоящем използват единствено продукти от свободно отглеждани кокошки.

Тази много важна стъпка е част от глобалната активна стратегия на Лагардер Травъл Ритейл, подкрепяща устойчивото развитие на планетата.
Групата Лагардер обмисля сериозно разширяването на обхвата на това решение и за други категории продукти.
Даг Расмусен, Председател и Главен Изпълнителен Директор на Лагардер Травъл Ритейл, заяви:
“Това решение показва нашата ангажираност да предоставим на нашите клиенти продукти с възможно най-високо качество. Лагардер Травел Ритейл благодари на ‘Дъ Хюман Лийг’ (The Humane League – THL) за тяхното постоянство, спомагащо за значително подобряване на условията, при които се отглеждат животни.’’

Александрия Бек, Мениджър на ‘Open Wing Alliance’, заяви:
„Организациите, членуващи в ‘Open Wing Alliance’, приветстват Лагардер Травъл Ритейл за проявената ангажираност да премахнат жестоките клетки от глобалната си система за доставки. Като водещ световен лидер в търговията на дребно в пътнически зони (travel retail), тази политика за ползване на яйца само от свободно отглеждани кокошки ще постави нови стандарти на пътническата индустрия в целия свят.“